Блог

Качество на въздуха
28.10.2022 г.

Как да постигнем високо качество на въздуха?

          Замърсяването на въздуха става все по-нарастващ проблем. Големите градове са най-силно засегнати.

          Замърсяването на въздуха в София достига все по-високи нива. Това можем да усетим всички ние, дори без да използваме специални измервателни уреди. Достатъчно е да се разходим в час пик, за да добием представа за състоянието на средата, в която живеем.  Замърсяването на въздуха от автомобилите е нарастващ проблем, който така и не може да намери своето решение. Бихме могли да получим информация за моментното замърсяване на въздуха, чрез специално безплатно приложение за телефон „Airlief“ за Android и iOS.Приложението визуализира моментната карта на замърсяването на въздуха по зададен райони.

          Болестите причинени от замърсяването на въздуха са обект на много изследвания, защото засягат все по голяма част от населението.

          Летните месеци, като че ли позабравяме този проблем, докато не дойде есента и с нея увеличения трафик. Началото на отоплителния сезон значително влошава качеството на въздуха, което изведнъж ни подсеща, че не сме намерили решение за подобряване на качеството ни на живот в тази замърсена среда.

          Прекарваме около 90% от времето си на закрито, от които около 50%  в домовете си и смятаме, че през това време сме защитени от замърсявания и вируси, но това съвсем не е така.Голяма част от замърсителите на въздуха попадат в нашият дом отвън, а друга част се генерирани в него.

          Невъзможно е да се справим със замърсяванията навън, но бихме могли да постигнем чудесен контрол върху въздуха в нашия дом и работно място. За тази цел трябва да инвестираме в система за пречистване на въздуха. Колкото по-голяма инвестиция направим, толкова по-добри резултати, ще си гарантираме.
Най-добрите уреди осигуряват:
  • Пречистване на въздуха от прах;
  • Пречистване на въздуха от вируси;
  • Пречистване на въздуха от алергени;
  • Пречистване на въздуха от цигарен дим.

          Пречистването на въздуха от прах и алергени изключително добре се отразява на всички хора страдащи от алергии и заболявания на белите дробове. Тяхното качество на живот се подобрява.

          Въздухопречиствателя, който ще изберете може да бъде снабден с йонизатор, с UV лампа, със специален филтър, а дори и с нагревателен елемент, който да затопля въздуха, при нужда.

         Въздухопречиствателя biow предлага всичко това на своите притежатели, плюс допълнителни ползи за здравето. Подобряването на качеството на въздуха подобрява метаболизма, микроциркулацията и качеството на съня, намалява така нежеланото хъркане.

          Чрез данните на екрана на biow могат да се следят моментните данни за качеството на въздуха в домът и стойностите на замърсяване.
Изключително безшумен и стилен уред, който може да бъде поставен в спалнята, без да смущава сънят.

Научете повече за biow и уникалните предимства, които притежава, тук.
 

 

Препоръчваме

Biow 50
Biow 60
5 550.00 лв.
Biow 100
Biow 100
7 399.00 лв.