Блог

1
07.07.2022 г.

Как да подготвим детската стая за зимния сезон?

Пристигането на новороденото у дома носи много радост, но и много нови отговорности за новите родители. Те искат да осигурят на бебето най-доброто. По тази причина наближаването на зимният сезон им носи допълнителни предизвикателства, с които трябва да се справят.

Какви трябва да са условията в детската стая: 

Стаята на бебето трябва да е с постоянна дневна и нощна температура, която да бъде гарантирана, така че бебето да не се претопли или да изстине. Най-подходяща температура на въздуха в стаята:

- при бодърстване на бебето е между 21° - 23° С. 
- по време на съня на детето е желателно температурата на въздуха да бъде с около 2° - 3°С по-ниска.

По такъв начин то ще спи по-дълбоко и спокойно.

За да постигнете тази цел е най-добре е да се снабдите с електрически отоплителен уред, който да е с вградена акумулираща плоча и цифров електронен термостат. Така ще можете предварително да определите по кое време на денонощието, каква да е температурата в стаята на бебето. 

Какъв вид отоплител да изберем?
Класическият конвектор е добър избор, когато не сте готови да направите по-голяма първоначална инвестиция. Конвекторите с вградена акумулираща плоча, която се нагрява от затопления въздух и отдава топлина, когато нагревателят изключи, са отличен избор, ако искате да намалите допълнително енергийните си разходи с до 50%. Най-доброто, което можете да изберете за Вашия дом са акумулиращите конвектори, предлагани от www.ehaus.bg.  
Акумулиращите конвектори имат вградена керамична/чугунена плоча, която съхранява топлината почти без никакви топлинни загуби и когато радиаторът достигне оптималната си температура, термостатът изключва и керамичната/чугунената плоча започва да отдава топлина за около 40 минути, в зависимост от температурата, на която е настроен уредът. По този начин акумулиращите конвекториа осигуряват комбинация между акумулирана, лъчиста и конвекционна топлина.


Какви са най важните характеристики , които трябва да притежава уреда отопляващ стаята на вашето дете?
- отоплителния уред трябва да бъде безопасен за деца. Дори ако детето докосне отоплителното тяло,  то да не може да се изгори – всички акумулиращи конвектори, предлагани на www.ehaus.bg имат ниска повърхностна температура и предпазват децата и родителите им от изгаряне
- уредът трябва да е със защита от преобръщане - всички акумулиращи конвектори, предлагани на www.ehaus.bg имат вградена защита от преобръщане. Така дори уредът да падне от стената или да се обърне, докато е на крачета, той ще се изключи автоматично и нагревателят няма да работи.
- отоплителното тяло не трябва да води до силно засушаване на въздуха - всички акумулиращи конвектори, предлагани на www.ehaus.bg не изсушават въздуха, благодарение на технологиите, които са използвани при изработката им. Но все пак, ако решите може да се постави допълнителен овлажнител за въздух.

Препоръчителната относителната влажност на въздуха е между 30% и 60%. 

За да се избегнат резките температурни амплитуди е препоръчително отоплителното тяло да работи в непрекъснат 24/7 часов режим на работа. Ето защо е необходимо той да бъде високо енергоефективен.

Каквото и отопление да изберете е много важно да спазвате следните неща :

- да следите температурата на въздуха;
- да следите  влажността на въздуха;
- да  проветрявате редовно помещението;
- да разположите леглото на детето далече от отоплителния уред;

Ако разполагате с локално парно, то пред вас не стои въпросът за изборът на отоплител. В случай, че нямате локална инсталация или тя е финансова обременяваща и желаете да намерите друго решение е наложително да се запознаете подробно с моделите отоплители. Можете да си спестите време и да се консултирате със специалистите на www.eHaus.bg, които ще Ви помогнат:

 - да се ориентирате в различните моделите и техните предимства;
-  да Ви насочат към най-подходящия уред спрямо вашите нужди;
-  ще ви помогнат да изчислите необходимата мощност, от която се нуждаете за отоплението на стаята. 

Можете и сами да се опитате да изчислите мощността, която Ви е нужна с нашият калкулатор на мощност.

Препоръчваме

1 до 25 кв.м. 2000 W Ш 758мм / В 590мм / Д 70мм
Акумулиращ конвектор Tedan ESD-Elva 2000W
559.99 лв.
Акумулиращ конвектор TEDAN EFH 2000W до 25 кв.м. 2000 W Ш 895мм / В 590мм / Д 140мм
Акумулиращ конвектор Tedan SPRING EFH 2000W
799.99 лв.
Акумулиращ конвектор TEDAN IDRA WiFi до 24кв.м. 2000 W Ш 770мм / В 585мм / Д 105мм
Акумулиращ конвектор Tedan IDRA WiFi 2000W
799.99 лв.
1 до 24кв.м. 2000 W Ш 770мм / В 585мм / Д 105мм
Акумулиращ конвектор TEDAN IDRA RFC 2000W
559.99 лв.
TEDAN Ecombi 308 до 30кв.м. 2300 W Ш 890мм / В 730мм / Д 180мм
Акумулираща печка Tedan, ECOMBY Wi-Fi, ECO30 Plus 2300 W
1 699.99 лв.
1 до 35кв.м. 3200 W Ш 1110мм / В 730мм / Д 180мм
Aкумулираща печка Tedan, ECOMBY Wi-Fi, ECO40 Plus 3200 W
1 999.99 лв.