Блог

1
11.07.2022 г.

Защо е полезно да поддържаме по-ниска температура в домовете си?

Много от нас си представят идеално отопления дом, като място в което можем да бъдем с къси ръкави през зимата. Но дали това е правилно?
За температурен комфорт смятаме достигната температура на помещението, при която не изпитваме жега или студ. Чувстваме се нормално.

Оказва се обаче, че още по правилно и здравословно за нас, ще бъде да поддържаме малко по-ниски температури в домовете си. Ето защо:

Може би някои от Вас вече знаят, че в човешкото тяло има няколко вида мазнина. Учените са открили два вида мазнина: бяла и кафява. 

До скоро се смяташе, че само бебетата имат кафява мазнина. Тя им служи за предпазване от хипотермия. Предполагаше се, че тя изчезва напълно до достигане на зряла възраст. 

Преди няколко години изследователите са установили, че и възрастните имат малко запаси от кафява мазнина. Тя се намира около вратът, гръбнака, между лопатките и около бъбреците. 
Кафявата мазнина е добра мазнина, за разлика от бялата, която ако се натрупа в по-големи количества може да предизвика сериозни здравословни проблеми. 

Кафявата мазнина обръща калориите в топлина. Т.е. тя гори калории и така ни помага да поддържаме форма. 

Установило се е, че можем да увеличим кафявата мастна тъкан в нашето тяло, като я стимулираме по два начина. 

Единият е, чрез упражнения, а другият, чрез студ. 

За да увеличите кафявата мастна тъкан, чрез студ, не е нужно да се подлагате на екстремно ниски температури. Единственото което трябва да направите е само да си осигурите малко по-ниска стайна температура (около 17ºC), която да обитавате. Да не прекалявате с отоплението в колата или с обличането на прекалено много дрехи. 

Ето защо специалистите на eHaus ппрепоръчват поддържането на умерена температура в домовете и избягването на уреди, който излъчват агресивна топлина. 

Подходящото решение за отопление, което може да Ви осигури  мека и постоянна топлина са уредите от тип акумулиращи отоплители Tedan.

Разгледайте всички модели тук