Блог

Как да стоплим банята
09.01.2024 г.

Как да стоплим банята

Сещате ли се за онова неприятно усещане сутрин в студената баня, ако не е само спомен, а реалност, имате нужда от промяна.

Знаете ли че, традиционно банята е най-студеното помещение във всеки дом. Лятото това може да е изключително ободряващо, но през зимата нещата съвсем не стоят по този начин.

Една студена баня може да саботира успешния старт на целия ден. Също така няма да ви предпази от образуване на мухъл, който е изключително вреден за здравето.

Ето защо ви предлагаме да се запознаете с най-практичния и бърз начин за постигане на топлинен комфорт в банята.

Препоръките за оптимална температура в банята сочат, че там трябва да поддържаме най-висока температура на въздуха от целия дом. В хола се приема, че е подходяща температура от около 20-210C,  то за банята се препоръчва тя да е около 230C до 250C.

Съвсем разбираемо е да се стремим към тези стойности, тъй като това е помещението, в което захвърляме дрехите, за да вземем душ или дълга вана след натоварения ден. Непосредствено след душ температурата на тялото ни е по-висока, кожата ни е мокра и усещането за студ се засилва. Ето по тази причина за доста родители къпането на децата се превръща в голямо предизвикателство, ако не са се погрижили да осигурят подходящия вътрешен климат.

Най-достъпния и ефективен начин да поддържате нужната температура в банята е чрез електрически отоплители. Разнообразието от видове предоставя голяма свобода в избора.

Основното предназначение отоплителите за баня е да поддържат подходяща температура и като допълнителна функционалност да изсушават хавлиените кърпи.

Някои от тях съкращават времето за достигане до желаната температура, стига та притежават функция BOOST.

Уредите от последно поколение разшириха възможностите пред всяко семейство в отоплението, в зависимост от индивидуалните му нужди, предпочитания и стил на живот.

Вече можете да избирате отоплител с цифров термостат за прецизен контрол на температурата. Уред с програматор, за да определите желаната температура във всеки момент от денонощието, за максимална енергийна икономия и комфорт.

Управлявайте от разстояние отоплението, където и да се намирате с моделите с вграден WI-FI контрол.

Разполагате с ограничено пространство, това не е проблем. Изберете малък модел лира за баня или компактен електрически отоплител с вградено огледало и място за кърпи за допълнителна оптимизация на пространството.

За да постигнете максимален комфорт и икономия преди всичко се уверете, че избирате нужната мощност за пространството, което ще отоплявате. Това можете да направите, като потърсите консултация с квалифициран специалист или да я изчислите с помощта на нашия безплатен калкулатор на мощност.
 

Препоръчваме