Блог

Омекотяване на водата с магнитен омекотител Titan
08.04.2024 г.

Чувствате ли се безсилни в борбата с варовика и котления камък?

Невидимото натрупване на варовик и котлен камък по пералнята, бойлера и други уреди им нанася трайни поражения  и съкращава техния живот. Дори само 3мм котлен камък натрупан по стените на бойлера води с до 38% увеличение на консумираната енергия и увеличение на сметките за ток.  Ето защо ние създадохме TITAN – за да ви избавим от проблемите с варовитата вода и да удължим живота на вашите електроуреди. Магнитния омекотител TITAN намалява отлаганията на варовик и котлен камък с до 90% и предпази вашите електроуреди.

След монтирането на TITAN скоро ще забележите, че отлаганията по всички повърхности, като мивка, смесител и плочки намаляват. Няма да ви се налага толкова често, да губите време в  премахването на варовика от повърхностите. Същевременно ще знаете, че и вашите електроуреди задържат много по-малко отлагания и това ще им позволи да работят с пълния си капацитет, без да изразходват излишна електроенергия. Сложете TITAN на всяка една точка и осигурете качествена вода за целия си дом.

Защо да омекотим водата?
Твърдата вода съдържа по-големи количества калциеви или магнезиеви соли, които при кристализация създават утайки (т.нар. „котлен камък“) по водопроводни тръби, арматури и водопроводни кранове. Това явление се увеличава бързо при нагряване на вода, така че котленият камък се наслагва най-вече в радиатори на нагреватели, перални машини, миялни машини и електрически кани. Котленият камък не само намалява живота на уредите, но и увеличава консумацията на енергия. Освен това премахването на котлен камък е много трудно и скъпо, ако изобщо е възможно. Предотвратяването на неговото бързо натрупване, чрез инвестиция в система за омекотяване на водата е доста по-разумно.

Как действа магнитния омекотител?
Без да използва сол или други вещества, които биха променили състава на водата, магнитния омекотител действа на базата на магнитни полета, които поляризират елементите на водата и не им позволява да се свържат в големи клъстъри. Като резултат водата става по мека и по-трудно полепва по стените на съдовете и повърхностите. Качеството на питейната вода не се променя под влияние на магнитния омекотител.
В допълнение магнитния омекотител, предпазва от задържането на бактерии във вашите електроуреди и отделянето на неприятни миризми.

Колко време действа магнитния омекотител?
Когато водата премине през магнитния омекотител, тя е под неговото въздействие за период до 72 часа. Това е достатъчно време, за което водата да премине през вашата система и да не се образуват отлагания по вашите електроуреди.


Как се монтира магнитния омекотител?
Монтажа на магнитния омекотител е изключително лесен и в повечето случаи не изисква използването на специални инструменти. Важното е да изберете подходящия диаметър на омекотителя. Монтира се на студената вода преди, бойлера, пералнята или друга избрана от вас точка.

Поддръжка
За разлика от стандартните системи за омекотяване на водата, TITAN не изисква никаква поддръжка или закупуване на допълнителни консумативи, като сол за омекотяване на водата. Тя използва единствено силата на магнитното поле.

Как да разберем дали водата, която ползваме е твърда?
Обикновено в районите с твърда вода се виждат отлагания по мивките, смесителите или каните за вода. Ако не сте сигурни дали това е варовик или котлен камък бихте могли да си закупите тест за твърдост на водата.
За ваше улеснение сме създали карта на твърдостта на водата. По нея можете да определите дали попадате в район с твърда вода и дали имате нужда от система за омекотяване на водата.


Ползи от магнитния омекотител:

  • водата става по-мека;
  • предпазвате електроуредите, които работят с вода;
  • повърхностите задържат по-малко отлагания;
  • запазвате енергоефективността на уредите;
  • възпрепятства се образуването и задържането на бактерии;
  • водата се отмива по-лесно;
  • по-малко разходи за борба с котления камък и варовика;

Купете TITAN и разберете какво е по-мека вода!
 


Препоръчваме